J&P Cycles Technical Forums

Come participate in our American V-Twin and Metric motorcycle tech forums
Welcome to J&P Cycles Technical Forums Sign in | Join | Help
in Search

Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the Big Twin (1984-present) forum. See all tags in the site
All Tags » electrical (RSS)
  • Backwards running gauge......

    I have a 86 FLHTC, the oil pressure gauge was broken, so I went to the dealer for a replacement, but they are dicontinued. The factory replacement is a 99 gauge. It looks identical, fits perfectly and the connections are the same. I installed it and it runs backwards. With the ignition on, motor not...
    Posted to Harley Tech Talk (Forum) by rlalor on Sun, May 10 2009
    Filed under: Dash, gauge issues, electrical
  • Re: Starter issues

    I am having the same problem. It maybe the jack shaft gear is not connecting with your ring gear properly on startup .. The jack shaft gear may not be retracting properly and it"s hanging up on your ring gear because there no longer inline with one another .. maybe check the primary fluid for discoloration...
    Posted to Harley Tech Talk (Forum) by zilla88 on Sun, Jun 28 2009
    Filed under: electrical, STARTR ISSUES
  • Re: Cylinder head temp

    The bike is stock nothing done, I'm thinking about installling 2:1 supertrap exhaust, and adding a Vance & Hines Fuel pack. And starting over again, what do you think about the combination I picked out? or do you have a better Idea. FXDWI 2006. Thanks, Larry
    Posted to Harley Tech Talk (Forum) by Larry Gross on Sat, Nov 28 2009
    Filed under: Exhaust, electrical
  • Rear cylinder shutdown

    I have a 2004 Road King Custom Classic 88 with big juggs so a 95. Runs like a top EXCEPT. Out of the clear blue sky on hot days and cold days, in the city and the highway my rear cylinder shuts down for a minute or 2 and then fires right back up and goes along fine for another hour or so without a problem...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by tulbox on Wed, Apr 21 2010
    Filed under: Harley, Road King, electrical, Ignition system
  • Bad Starter Relay??

    When I went to fire up my bike ('97 Fatboy) , I hit the starter switch, the bike seemed like it started to turnover for a half a second, then all the lights went out. After sitting for a few minutes with the ignition switch off, when I turn it back on, the lights come back on but I have similar results...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by gwanoy on Mon, Apr 26 2010
    Filed under: Starters, electrical, Fatboy
  • HElp with firing problem?

    My 84" EVO doesn't seem to be firing. After installing a re-built starter, new solenoid, new battery I try to start it and it only turns over. I checked the coil (which is only a couple months old and is showing proper Ohms when checked)., and the Crane HI-Four ignition is lit and blinks while...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by wolfy61 on Sun, Oct 24 2010
    Filed under: firing, ignition, coil, won't start, starter, electrical, plugs
  • thunder heart wiring

    Just installed a thunderheart wiring / controller . Question is , when the bike is idling the front running lights are on . Turn signals work fine . Anything off idle and the running lights blink short blinks . The turn signals still work at rpms , normal . Also the turn signals blink more than tem times...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by johnmflr on Sat, Mar 24 2012
    Filed under: electrical
  • HDI Models

    I have a 2010 FLHTCU HDI model which has the dip beam headlight permanently on. Is that the norm for US models? Question is, I have just ordered the HID replacement bulb kit (306-916) for touring and as it would be on all the time, could this effect its life span and/or heat output in the nacelle. I...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by Stephen Williams on Sun, Apr 8 2012
    Filed under: Harley, electrical, wiring
  • Radio will not come on

    Bike has been down getting engine mod, after getting bike back in July I finally decided to hook radio back up. Well radio will not come on for the life of me. The only way to get radio to come on is to remove radio fuse and put it back in. Radio will then come on, however as soon as you turn bike off...
    Posted to Big Twin Tech Talk (Forum) by Earlybird on Wed, Aug 29 2012
    Filed under: electrical, radio, fuse
  • wont start

    i have a 2006 heritage softail efi and i just installed a 95 ci big bore kit with se 211 cams and now the bike wont start i checked all wires and even took off the power commander and tryed another coil but still the bike doesent have spark
    Posted to Harley Tech Talk (Forum) by wizard3772 on Wed, Jun 24 2009
    Filed under: electrical
Page 1 of 2 (14 items) 1 2 Next >